Hasta Ziyaret ve Refakatçi Kuralları
18 Mayıs 2022

HASTA ZİYARET KURALLARI

Hasta ziyaretinden amaç; hastanın hastane dışı ihtiyaçlarının karşılamak, hastaya fiziksel ve psikolojik destek olmak, hastanın hekiminden bilgi almak ve uygulamaktır. Bu doğrultudan hareketle;

1. Ziyaret saatlerine uyunuz ( Ziyaret Saatleri:  12:00 ile 13:00 arasındadır).
  2. 0 – 10 yaş grubu çocuklarınızın sağlıklarını düşünerek ziyarete getirmeyiniz.
  3. Yiyecek, içecek ve meyve getirmeyiniz.
  4. Ziyaretlerinizi kısa tutunuz.
  5. Yerlere çöp atmayınız.
  6. Hastane içinde sigara içmeyiniz.
  7. Hastane içinde sessiz olunuz.
  8. Ziyaret saati bittiğinde görevlilere güçlük çıkarmadan çıkınız.
  9. Hasta yataklarına oturmayınız.
  10. Hasta odalarına kalabalık bir şekilde girmeyiniz.
  11. Ameliyat günü hasta ziyaret etmeyiniz.
  12. Hastanızın enfeksiyon riskini önlemek için hastaneye çiçek getirmeyiniz.
  13. Hastanızı öpme sarılma gibi uygulamalardan sakınınız.
  14. Ellerinizi yıkamadan hastanıza dokunmayınız. Odalarda yatak başında bulunan el temizliği solüsyonlarını elinize sıkınız ve eliniz kuruduktan sonra hastanıza temas ediniz.
  15. Hastanede tuvalet ve banyoları sizden sonra kullanacak kişiler için temiz bırakınız.
16. Olumlu ve olumsuz yönlerimizi öneri ve şikâyetlerinizi Hasta Hakları Birimimize iletiniz.

HASTA REFAKATÇİ KURALLARI

Refakatçiler hastane kurallarına uyacaklardır. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir.

1. Refakatçiler hastaneye ait eşya malzemeleri düzenli ve temiz tutacaklar, hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılayacaktır.

2. Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için, hasta ve yakınlarının; hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmaması, gürültü yapmaması şarttır. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması; doktor vizit saatlerinde ve saat 22:00’den sonra kapatılması gerekir.

3. Refakatçiler, oda numaralarına göre düzenlenmiş refakat kimlik kartlarını sürekli takılı tutmalıdır.

4. Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastalarını hastane dışına çıkarmayacak veya yatağını değiştirmeyecektir

5. Refakatçiler hastane dahilinde tütün (4207 Sayılı Yasa) ve alkollü madde kullanmayacaktır.

6. Refakatçiler hastaya yiyecek, içecek getirmeyecek, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek, içecek vermeyecektir

7. Refakatçiler hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşmayacak, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmeyeceklerdir.

8. Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödemeksizin yararlanacaklardır.

9. Hastane içinde sigara içmeyeceklerdir.

10. Hastanız için; ellerinizi yıkamadan hastanıza dokunmayınız. Odalarda yatak başında bulunan el temizliği solüsyonlarını elinize sıkınız ve eliniz kuruduktan sonra hastanıza temas ediniz.

11.Olumlu ve olumsuz yönlerimizi öneri ve şikâyetlerinizi Hasta Hakları  Birimimize iletiniz.